
6 port ca 7 p/portion.
360g nötfärs 15% 18p
1 stor gul lökar
1 dl tomatpuré
3 dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano eller pizzakrydda
450g keso 4% 10p
1 burk champinjoner
4 msk hackad persilja
12 lasangeplattor 12p
Sätt ungnen på 200 grader.
Hacka löken. Bryn färsen i fettsnål stekpanna.
Tillsätt lök, tomatpuré, vatten, salt, kryddor och pressa i vitlök.
Låt det koka på svag värme 10-15 minuter.
Blanda keso och persilja. Smaksätt med salt och peppar,
Varva köttfärssås, lasagneplattor och keso i ugnssäker form.
Lägg ett lager köttfärssås överst.
Grädda i ugn 30-40 minuter. Späd på med mer vätska om lasagneplattorna ser torra ut.
Låt lasagnen stå och vila en stund innan servering.
Servera med en sallad.
Jaghade pizzakrydda i och det var jättegott...man kan nog ha i lite mer än 2 teskedar, det gör inget. Jag la även till champinjoner eftersom det fyller ut lite. Har man gott om points så kan man gör 4 portioner och äta 1op, det är ju upp till var och en. Hoppas ni testar den, jättegod!!
Ha en bra helg!! Idag ska det bli chokladmousse som fredagsmys. Mums!! // Volangmamman som är innerligt trött på att alltid vara sjuk!!
Krya på dig! kram
SvaraRadera