måndag 28 december 2009

Fy så kallt!!

Helst vill man sitta under en filt och bara mysa...men idag har jag städat en bokhylla med lillstumpans alla grejjer. Det är konstigt...det bara fylls på med saker, spel, pennor och en massa annat skrot...och det blir aldrig något kastat. Nu är det iallafall ordning och reda, det ska bli spännande och se hur länge det varar.

Allt är bra med mig och jag mår bra och känner mig pigg. Jag provar mig fram varje dag vad jag kan äta och vad jag helst ska låta bli och det funkar jättebra. Jag fick magsmärtor i samband med övergången mellan soppor och puré...konstigt nog har jag lite problem med att äta yoghurt efter övergången, mat går bra med yoghurt och smoothies funkar inte längre. Jag äter vanlig mat men tuggar väldigt väl och tar det lugnt. Vikten går sakta men säkert ner och det känns bra...-13,4 kg och det är skönt ska ni veta!! Det märks på mina byxor och min bh!!

Hoppas ni alla haft en bra jul...det har jag. Jag har ätit Janssons, lax, sill och en hel del annat, det ni.

Stor kram till er alla och ha en riktigt bra nyår!!! // Volangmamman ♥

söndag 6 december 2009

Ett livstecken!!

Japp…jag överlevde…fast jag tvivlade på det när jag låg på uppvaket. Det var jobbigt att vakna och komma igång, hade ont och funderade starkt på vad i hela friden jag gjort!!

Onsdag 2 dec kl 7.30 kom jag till Torsby sjukhus och blev varmt mottagen av trevlig personal uppe på operationen. Fick byta om till värsta sexiga stassen…knästrumpor, blå plasttossor, vit nattskjorta och en blommig morgonrock som påminde mig starkt om en urgammal städrock. Sen kom de och satte nål i handen och sen började den LÅNGA väntan. Det visade sig att jag skulle opereras sist av oss Gastric-by-pass-patienter så det blev en ganska lång dag. Som tur var kom det en kurskompis från Karlstad så jag var inte ensam i alla fall och det var skönt.

Kl. 12.30 fick jag gå in på uppvaket och de började förbereda mig. Kl. 13.00 sövdes jag och vaknade sedan inne på uppvak någon gång vid kl. 15. Jag kände mig rejält mörbultad, illamående och frös så enormt. De kom och sprutade i mig både det ena och det andra, la täcken över mig, satte på värmeslingor i taket och var väldigt gulliga på alla sätt och vis. Men…man känner sig ganska liten och ömklig ändå!! Vid kl. 21 blev jag nerrullad till avdelningen och där möttes jag av samma kursare..fröken E som var ute och gick med sitt droppställ…så pigg. Gissa om det var skönt att få se henne ansikte.

Tyvärr hamnade jag på en fyra sal…det var jag, en annan kursare…fröken K och sedan 2 stycken döva gamla tanter. De var jättegulliga på alla sätt och vis och de hade ett bra underhållningsvärde för mig och K men lite slitsamt var det när de var tvungna berätta hela sin livshistoria kl. 2 på natten till nattsköterskan just när man orkat somna. SUCK!!

Ja, ja…så var min början på sjukhuset och nu tryter orken så jag ska gå och lägga mig i soffan men det kommer mera, jag lovar.

Ha det bra!! // Volangmamman ♥

tisdag 1 december 2009

Sista kvällen...

...som ickeopererad!! Imorgon kväll vid denna tiden hoppas jag att jag sover, smärtfri och med härliga drömmar om Gudrun Sjödén-klänningar och snygga skinnstövlar.

Det känns konstigt nu när det är så nära, det är ju liksom detta man laddat inför och förberett sig på och nu är man där. Det som känns bra är att minst 8 av mina kurskamrater från Karlstad ligger inne samtidigt så vi har ju varandra. Det betyder en hel del faktiskt!! Det ska bli kul att se dom igen och få tjöta lite.

Idag har vi fått tillökning i familjen...den nya familjemedlemmen heter Nikon D 3000 och jag är så glad...det är så kul att ta kort och nu har jag en riktig kamera. Så kul!! Jag ska anmäla mig till en fotokurs så småningom för jag vill lära mig en del knep...som om jag inte har nog att pyssla med. Ja, ja...bra tidsfördriv ikväll så att jag skingrar mina tankar!!

Ha det bra!! // Volangmamman som gått ner 8 kilo under sin flytperiod!!!